Welkom bij Barbara Driessen

Welkom bij Barbara Driessen

Lezingen

 

 

In voorjaar en najaar heb ik weer ruimte om lezingen te geven. 

 

 

Als je deze link aanklikt vind je het verslag van mijn lezing bij Innerlijk Besef

http://www.innerlijk-besef.nl/media/Nwb2010-09.pdf.

 

 

 

 


De onderwerpen waarover ik lezingen verzorg, zijn onderwerpen die ook in mijn boeken terug te vinden zijn, zoals dromen, bewustwording, zingeving, sensitief leven. 

 

Tijdens alle lezingen ga ik in op wat het thema kan toevoegen aan de dagelijkse praktijk. Kosten in overleg.  Wanneer er minimaal 6 personen zijn is het voor mij mogelijk een programma op maat te maken.

Als u meer informatie wilt kunt u daarover contact met mij opnemen.

 

 

 Mysterie en hoog gevoeligheid 

 

Hooggevoelige mensen leven dikwijls onder spanning en prikkeling. Deze prikkels kunnen zich aandienen als inspiratie, maar zijn dikwijls verwarrend. Ook hebben deze mensen veel ruimte en vooral tijd voor zichzelf nodig. Dit leidt vaak tot onbegrip van zichzelf en van de omgeving. Zij verwarren hooggevoeligheid dikwijls met overgevoeligheid en ervaren het daarom als een klacht. Hooggevoeligheid is een feit. Het is een kracht, een gave, als je er op de juiste en zinvolle manier mee om weet te  gaan. Moeheid, lusteloosheid, niet kunnen kiezen, zijn de gevolgen van het niet kunnen sturen van je sensitiviteit. Barbara heeft hierover veel onderzoek gedaan en een boek geschreven. Behalve het onderzoek over Hooggevoeligheid deed ze  ook onderzoek naar sensitieve en spirituele intelligentie en dromen van hoog gevoeligen. Ze ziet ook overeenkomsten met vormen van autisme, dyslexie en ADHD. Die overeenkomsten zijn vooral te herkennen in de manier waarop deze mensen bovengemiddeld creatief begaafd zijn en veelal beelddenkers zijn..

 

DE INVLOED VAN KLEUR OP JE EMOTIES. 

Kleuren zijn overal om ons heen en hebben invloed op ons humeur, op onze stemmingen. Maar wij kunnen zelf ook via kleur onze stemming beïnvloeden. Door bewuste keuze in de kleur van kleding, door kleur in huis, door voedsel. Hoe wij dat kunnen doen hoor je op een lezing avond waarin je praktische handreikingen en (persoonlijke) tips krijgt om toe te passen.  Barbara ischreef het boek Beelden als wegwijzer. Hierin beschrijft ze ook de werking van kleur.

 

Sensitieve INTELLIGENTIE

Hoog gevoeligheid kan een voorportaal zijn van sensitieve intelligentie.Iedereen heeft in de basis een vorm van sensitieve intelligentie. Het in aandacht zintuigelijk gewaar zijn zou je een kenmerk van sensitieve intelligentie kunnen noemen. Deze mens is op zoek naar verbinding en de samenhang der dingen, ziet de eenheid in de verscheidenheid en  koestert het mysterie in plaats van het te de-mystificeren. Lees verder in mijn boek: Sensitieve Intelligentie.

 

Hoe kunnen dromen jou helpen te worden wie je werkelijk bent?

Iedereen droomt iedere nacht, maar niet iedereen herinnert zich de volgende ochtend wat hij of zij heeft gedroomd. Dromen zijn een nachttaal die we kunnen leren verstaan. Ze dienen voor iedereen als inspiratiebron, bijvoorbeeld o.a. ook voor schrijvers en dichters.
Dromen bevatten persoonlijke en universele boodschappen die iedereen kan leren begrijpen. Zodoende zijn het wegwijzers op onze spirituele weg. Er zijn verschillende soorten dromen, soms met symbolen waarvan je denkt: hoe kom ik er op?
Wanneer je leert om deze symbolen te begrijpen is dit een weg om tot inzicht en verdieping te komen.
Wat betekent bijvoorbeeld die achtervolgingsdroom of waarom raak je toch steeds je bagage kwijt in jouw droom? Sommige mensen kunnen vliegen in hun droom en anderen zijn op zoek naar het toilet en kunnen dat maar niet vinden.
Allemaal persoonlijke lessen die je kunt leren begrijpen.
In veranderingsfasen in je leven, bij afscheid, scheiding, verlies en verdriet zijn dromen een troostend en inzichtgevend middel.
Ze vertellen je waar je staat en wat je achter je kunt laten om weer verder te gaan. Heb je een droom die al heel lang om een uitleg vraagt, dan is dit jouw kans! Lees verder in mijn boek: Dromen als inwijdingsweg.