Welkom bij Barbara Driessen

Welkom bij Barbara Driessen

Dromen om wakker te worden.

Iedereen droomt iedere nacht. Maar niet iedereen herinnert zich de volgende ochtend wat hij of zij heeft gedroomd. Dromen zijn een nachttaal die we kunnen leren verstaan. Ze dienen bijvoorbeeld als inspiratiebron voor schrijvers en dichters. Dromen bevatten persoonlijke en universele boodschappen en iedereen kan leren die te begrijpen.

Er zijn verschillende soorten dromen, soms met symbolen waarvan je denkt: hoe kom ik er op? Wanneer je leert om deze symbolen te begrijpen is dit een weg om tot inzicht en verdieping te komen.

Wat betekent bijvoorbeeld die achtervolgingsdroom of waarom raak je toch steeds je bagage kwijt in de droom? Sommige mensen kunnen vliegen in de droom en andere zijn op zoek naar het toilet en kunnen dat maar niet vinden.

Allemaal persoonlijke lessen die je kunt leren begrijpen. In veranderingsfasen in je leven, bij afscheid, scheiding, verlies en verdriet zijn dromen een troostend middel. Ze vertellen je waar je staat en wat je achter kunt laten om weer verder te gaan.


In de volgende artikelen wil ik daar als droomdokter meer duidelijkheid in brengen.

Verslag van de Lezing in de stadsschouwburg van Middelburg - DROMEN OM WAKKER TE WORDEN.

Archetypen in de dromen, ken jij ze?

Recensie Barbara Driessen - "Dromen als inwijdingsweg. De kracht van de nacht".


Bekijk hier een filmpje van Man Bijt Hond over dromen.